2024 Amsterdam | Zondag 26 mei | Kinderoperafestival

Vorig jaar voerde Cappella Junior samen De Torenvalkjes de mini-kinderopera De Theorie Van Tijd uit en dat was een geweldige ervaring! Dit jaar doen we óók mee met de Nationale Opera! Speciaal voor kinderen wordt er een gloednieuwe opera gecomponeerd. De componiste is Anne-Maartje Lemereis, Componist des Vaderlands en zij vertelde in het programma Podium Klassiek dat zij muziekeducatie aan kinderen heel belangrijk vindt maar ook, en vooral: leer kinderen ook zelf componeren! De opera gaat over dat een klein beestje als een vlinder ook iets heel groots kan veroorzaken. ”Ken je het vlindereffect? Ze zeggen dat de vleugelslag van een vlinder een storm kan veroorzaken. Je bent dus nooit te klein om een groot verschil te kunnen maken. Daarover gaat de mini-opera waarmee we aan de slag gaan tijdens het Kinderkorenfestival 2024! Kom, sla je vleugels uit en zing mee.” De tekst werd geschreven door librettist Job Greuter.

Klik hier voor de website van Nationale Opera en alle informatie

2024 ENSCHEDE GROTE KERK | ZATERDAG 4 MEI 18.00 UUR | HERDENKINGSCONCERT REQUIEM FAURÉ

Voorverkoop vòòr 3 mei
maak per kaart €5 over op NL77TRIO0197630138
t.n.v. Cappella Enschede o.v.v. 4 mei 2024

Cappella Enschede Kamerkoor en Cappella Junior verenigen zich, samen met solisten en andere medewerkenden, in het jaarlijkse herdenkingsconcert. De afwisseling met teksten, voorgedragen door Moes Wagenaar en jiddische liederen door de kinderen, zorgen iedere keer weer opnieuw voor een geladen sfeer op 4 mei.

SOUNDSCAPES
Dit jaar worden een aantal gedichten voorgelezen op een klankwolk van de koorleden. Een van die gedichten is van Rosa Ausländer:

Ein Märchen 

Ein Mensch wandert
Von Land zu Land 
Von Stadt zu Stadt 
Er sucht einen Ort
Ohne Streit und Hass
Ruhelos 
Wandert er
Und sucht

Ein Märchen 

Rosa Ausländer

2023 Usselo Protestanse Kerk 16-dec 19.30 uur Noël Noël!

Zaterdag 16 december is het weer zover en we verheugen er ons alemaal op: we zingen prachtige kerstmuziek in allerlei bezettingen: a cappella / met piano / harp /percussie / viool / cello / blokfluit / solo/ koor / vrouwenensemble… een fijn, sfeervol en afwisselend concert waarbij we ook ons trouwe publiek uitnodigen mee te zingen!

2023 Enschede Prismare | dinsdag 12-dec 17.15 uur | Kerstpresentatie

Alle groepen van Cappella Junior presenteren zich! Voor elkaar maar ook voor ouders, broertjes en zusjes, oma’s en opa’s, tantes en ooms, vriendjes en vriendinnetjes. Iedereen is welkom en we besluiten zoals altijd met zelf meegebracht eten en drinken.

2023 Deventer zondag 18-juni – Kinderopera samen met De Torenvalkjes uit Deventer!

2023 Deventer Lebuinuskerk zondag 18-juni – samen met De Torenvalkjes uit Deventer!

We gaan deze keer ook samen een heuse Kinderopera uitvoeren: De Theorie Van Tijd. Een gesprek tussen kinderen en hun oma over Tijd. De tijd is maar een gek ding als je er eens goed over nadenkt. Want hoe komt het nou eigenlijk dat de tijd de ene keer heel snel gaat en de andere wel lijkt te kruipen? Roziea Salihu schreef de tekst en Carlijn Metselaar componeerde er de muziek bij.

2023 Enschede Muziekcentrum, Kleine zaal | 3-juni WAK optreden met De Torenvalkjes uit Deventer

Vanaf 14.30 uur vinden er optredens plaats van verschillende Enschedese koren. Cappella Enschede Junior zingt voor de eerste keer samen met De Torenvalkjes uit Deventer; dit kinderkoor is verbonden aan de mooie Lebuinuskerk en wordt geleid door Kirstin Gramlich.

Ieder koor zingt een blokje alleen en natuurlijk zingen we ook een aantal liedjes samen.
Op deze zaterdag kun je op verschillende locaties concerten van koren bezoeken in het kader van de WAK: Week van de Amateur Kunst.

https://www.wakenschede.nl/activiteiten/korendag-muziekcentrum-2/

De Torenvalkjes olv Kirstin Gramlich en Cappella Junior olv Jeanet Bosch