Over Jeanet Bosch

Oprichter vaik als dirigent tintn Cappella Enschede is Jeanet Bosch, al zo’n 25 jaar werkzaam als musicus.
‘In Enschede heb ik mijn klavecimbelstudie (UM) aan het Twents Conservatorium afgerond in 1991 bij Remy Syrier. Masterclasses heb ik bij Jacques Ogg en Frans Brüggen gevolgd. Als continuospeelster heb ik een aantal jaren in het Van Wassenaer Consort gespeeld. Opgericht en gedirigeerd door de violist Albert Borgers.
In 1992 volgde ik voor het eerst de Kurt Thomas Cursus in Den Haag en had daar les van o.m. Hans van den Hombergh, Daniel Reuss, Jos van Veldhoven en Barend Schuurman. In 1997 sloot ik mijn studie koordirektie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam af bij Daniel Reuss (hoofdvak koordirektie), Paul van Nevel (transcripties Middeleeuwen en Renaissance) en Roland Kieft (orkestdirektie).
Bij Lida Dekkers leerde ik de muziek van de Middeleeuwse abdis Hildegard van Bingen kennen en geinspireerd door haar liefde voor deze muziek richtte ik het Hildegard Ensemble op. Mooie concerten waren het resultaat.

Begin dit jaar heb ik het kinderkoor Cappella Enschede Junior opgericht met het idee om kinderen weer in aanraking te brengen met de zangkunst. Al eerder was ik aangestoken door kinderkoordirigenten als Marijke van Klaveren (Academie of Vocal Arts) en Wilma ten Wolde (Nationale Koren) en heb ik het kinderkoor van de Montessorikoor De Zeggelt Stars onder mijn hoede gehad. In Vocaal Ensemble La Colombe leerde ik Isa kennen, zij vertelde mij over de opleiding Muziekonderwijs volgens het Kodalyconcept en door haar werd ik zo enthousiast over deze beproefde methode dat ik zelf naar Hongarije toog om er een zomercursus Muziekonderwijs aan kinderen te volgen bij Dr László Norbert Nemes en Lucinda Geoghegan. Kinderen zelfstandig te leren musiceren, dat vind ik het mooiste wat er is.