Over Jeanet Bosch

In januari 2016 heb ik koorschool Cappella Enschede Junior opgericht met de missie om kinderen weer in aanraking te brengen met de zangkunst.

Kinderen leren zelfstandig vocaal te musiceren, dat vind ik het mooiste wat er is.

Nadat ik heel veel jaren heb gewerkt met volwassenen ontstond bij mij de behoefte om met kinderen te werken. Beginnen bij de bron, dat maakte me nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid bracht me uiteindelijk bij de bron van muziekeducatie aan kinderen: Hongarije, waar de componist en muziekdocent Zoltan Kodály zijn missie volbracht had: het muziekonderwijs op scholen, dat op dat moment van erbarmelijk niveau was, op een hoger plan krijgen.

Op dit moment worden overal – van India tot Schotland, van Canada tot Turkije – opleidingen, cursussen en symposia georganiseerd rond de methode van Kodály en bezocht door mensen van over de hele wereld. Er zijn steeds meer mensen die het belang van volwaardig muziekonderwijs aan kinderen (vanaf heel jonge leeftijd) onderkennen en zich daar sterk voor maken.