Cappella Junior

 

Zelfstandig leren musiceren: het Kodály concept
De missie van Cappella Junior is jonge mensen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar zelfstandig te leren musiceren. Dat doen we volgens het Kodály-concept: door middel van liedjes en ritme- en zangspelletjes leren we de kinderen samen musiceren, solfège en noten lezen. Het repertoire bestaat uit koormuziek van over de hele wereld en er wordt gewerkt aan meerstemmige zang.

Koorschool
Na de zomervakantie is onze jongste groep, voor de 4-5 jarigen, gestart. Het rooster ziet er nu zo uit:
Klas 1: Woensdagmiddag 14.30-15.00. Kinderen van 4 – 5 jaar.
Klas 2: Dinsdagmiddag 15.15-16.00 uur. Kinderen van 6 – 8 jaar. In deze groep beginnen we met noten- en ritmelezen met behulp van liedjes en spelletjes. Ook wordt er een begin met meerstemmig zingen gemaakt zoals eenvoudige canons.
Klas 3: Dinsdagmiddag 16.00-17.00 uur. Kinderen van 9 – 14 jaar. Kinderen kunnen al noten lezen en er wordt verder gewerkt aan meerstemmig zingen.

Waar worden de lessen gegeven?
De repetities zijn op dinsdagmiddag (klas 2 en 3) en op woensdagmiddag (klas 1) in De Wonne, Noorderhagen 25 Enschede.

Kosten
De contributie voor het eerste kind per gezin bedraagt
voor klas 1: €125 per jaar, het tweede kind betaalt €62,50 en het derde kind betaalt niets. Kinderen die al zangles bij Jeanet volgen zijn van deze bijdrage vrijgesteld.
voor klas 2: €130 per jaar, het tweede kind betaalt €65 en het derde kind betaalt niets. Kinderen die al zangles bij Jeanet volgen zijn van deze bijdrage vrijgesteld.
voor klas 3: €150 per jaar, het tweede kind betaalt €75 en het derde kind betaalt niets. Kinderen die al zangles bij Jeanet volgen zijn van deze bijdrage vrijgesteld.

Meezingen?
Jongens en meisjes van 4 t/m 16 jaar kunnen zich aanmelden voor Cappella Enschede Junior! Wil jij ook meezingen? Of weet je wel iemand in je omgeving die dat heel leuk zou vinden? Aarzel dan vooral niet een berichtje te sturen naar info@cappellaenschede.nl Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht terug.

Audities
Omdat we streven naar een hoog niveau, zal iedere aspirantzanger gevraagd worden een auditie te doen. Er zal daarbij gelet worden op motivatie, muzikaliteit (nazingen, naklappen) en zuiverheid.

Optreden
Cappella Junior neemt zo’n 4 keer per jaar deel aan concerten, meestal samen met andere koren. Dit jaar zullen ook klas 1 en 2 zich presenteren. Zie voor bijzonderheden de agenda.
Vanaf het eerste jaar is Cappella Junior betrokken bij het herdenkingsconcert op 4 mei. Cappella Enschede zingt dan het  requiem van G. Fauré. De requiemdelen worden afgewisseld met dagboekfragmenten van Anne Frank of Etty Hillesum. Luister hier naar de opname van 2016.