AUDITIES JONG ZANGTALENT!

AUDITIES JONG ZANGTALENT NATIONALE DODENHERDENKING

ZATERDAG 24 MAART | 10.00 – 14.00 uur |
De Wonne, Noorderhagen 25, Enschede
Voor kinderen tussen 8 en 15 jaar

Meld je hier aan!

Meezingen tijdens het Herdenkingsconcert
Lijkt het jou ook zo mooi om zelf mee te zingen tijdens het Herdenkingsconcert op 4 mei?
Voor het concert tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei, zoekt Cappella Enschede Junior kinderen met een goede zangstem. Ben jij tussen 8 en 15 jaar? Dan nodigen wij je uit om auditie te doen bij Cappella Enschede Junior.

Hoe gaat een auditie?
Een auditie lijkt wel een beetje op een privé zangles. Je mag een lied voorzingen, dat je zelf thuis voorbereid hebt. Dat mag een een heel makkelijk lied zijn, of, als je al wat verder bent, iets moeilijkers, bijv. een canon. We testen je muzikaal gehoor door middel van verschillende muzikale opdrachten en spelletjes. Aan de hand van de liederen die je hebt voorgezongen krijg je een korte zangles van de dirigent.

Waar letten we op als je auditie doet?

  • Jouw muzikaliteit en de zuiverheid waarmee je zingt
  • Aanleg van je muzikale gehoor
  • Je taalgevoeligheid

Als je je auditie succesvol gedaan hebt, repeteer je iedere dinsdagmiddag van 16 tot 17 uur mee met Cappella Junior klas 3. Je sluit dit project af met deelname aan het concert op 4 mei.

Aanmelden
De audities zijn op zaterdag 24 maart. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar Cappella Enschede. Voor een auditie betaal je een bijdrage van €5,-. Bij aanmelding word je gevraagd dit vooraf over te maken.

Jiddische liederen tijdens Nationale Dodenherdenking 4 mei
Ieder jaar voert Cappella Enschede het requiem van Gabriel Fauré uit op 4 mei. De requiemdelen worden afgewisseld met Jiddische liederen gezongen door het kinderkoor van Cappella Enschede. Tussendoor worden dagboekfragmenten van Anne Frank voorgedragen.

Indrukwekkend
De uitvoering op 4 mei laat altijd diepe indruk achter omdat het geen gewoon concert is, maar een bijeenkomst waar slachtoffers uit de Tweede Wereld Oorlog worden herdacht. Onder het publiek bevinden zich soms ook mensen die van ver gekomen zijn en die hebben meegeholpen aan de bevrijding.